OKS KATILIM YÜKSEK RİSKLİ PORTFÖY BORSAYI KATLADI

OKS KATILIM YÜKSEK RİSKLİ PORTFÖY BORSAYI KATLADI

Nisan ayı borsanın canlı olduğu ve yeni tarihi zirvelere ulaştığı bir ay oldu. Borsanın aylık getirisi %9,88’e ulaşarak varlık gruplarında en iyi getiriyi sağladı. Döviz ve altın yatırımcısını üzerken, mevduat aylık bazda %4,5 getiriye ulaştı. Mart ayında %50’ye çıkan TCMB politika faizi mevduat getirilerini olumlu etkilerken, sabit getirili varlıklara yatırım yapan fonlar da faizlerin artışından faydalandı.

Riskolog işbirliği ile hazırlanan OKS Robo Örnek Portföylerin tamamı Nisan ayında iyi getiri sağlarken, özellikle OKS Yüksek Riskli Portföy ise %15,67 getiri ile bütün yatırım araçlarını geride bıraktı.

OKS tarafında agresif değişken fonlar çok iyi getiriler elde etmeye devam ediyor. Nisan ayında BPI-BNP Paribas OKS Agresif Değişken Fon yüzde 21,21 gye etiri sağlarken, AJR-Axa Hayat OKS Agresif Değişken Fon %19,37 ve CHG-QNB Sağlık OKS Agresif Değişken fon %19,29 getiriye ulaştı.

Nisan 2024’te OKS Robo-Örnek Portföy getirileri mevduat ve repo getirisini yenerken, OKS Yüksek Riskli Portföy %15,67 getiri ile borsanın getirisini de üzerine çıktı.

Şimdi de Riskolog’un OKS’liler için oluşturduğu Mayıs 2024 portföylerine bir göz atalım:

Aşağıdaki tabloda Nisan 2022’den bu yana 10 bin lira ne kadar getiri sağlamış, sorusunun yanıtı var: OKS Yüksek Riskli Portföyde iki yıl önceki 10 bin lira 378 bin liraya ulaşmış.

Peki OKS Robo Örnek Portföyleri nasıl takip edeceksiniz?

Buradaki portföyleri izlerken her ay portföyünüzde değişiklik yapmanıza gerek yok. Örneğin sizin elinizde kodları atıyorum, %25 AAA-Atak değişken Fon, %25 BBB-Agresif değişken fon, %25 CCC-Standart Fon ve %25’de DDD Agresif değişken fon olsun. Diyelim ki Katılım Yüksek Riskli Robo-Örnek Portföy size cazip geldi. Katılım Yüksek Riskli Robo-Örnek Portföyde bulunan fonların hepsi bu ay agresif değişken fonlardan oluşuyor. Sizin portföyünüzde zaten %50 agresif değişken fon var. Kalan %50’yi buradaki fonlardan uzun vadede en iyi getiriyi sağlamış olanlarla değiştirmek. Fon seçimi için Fonbul Mobil’den veya aşağıdaki linkten 1,3,5 ve 10 yıl vadede en iyi getiren fonlar tablosundan faydalanabilirsiniz.

Bol, bereketli kazançlar dileğiyle…

Dipnot: Örnek Portföylerde yer alacak fonların azami ağırlığı yüzde 25’i geçemezken, alt limit %5 olarak belirleniyor. Portföydeki fon sayısı yedi adet ile sınırlı. Düşük riskli portföy dağılımlarında volatilite limitleri; yüzde 0-5, orta riskli portföylerde yüzde 5-15 ve yüksek riskli portföylerde de yüzde 15 üstünde kalınması hedefleniyor. Portföy dağılımları her ayın son iş gününe ait fiyat verileri üzerinden hesaplanıyor .Fonların valör tarihlerine göre alım-satım emirlerinin gerçekleşmeleri arasında oluşan gün kayıpları getiride sapmalara yol açabilir.’

HAZIRLIKSIZ YAŞLANIYORUZ

HAZIRLIKSIZ YAŞLANIYORUZ

ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERDE İSTİKRARLI GETİRİ

ROBO-ÖRNEK PORTFÖYLERDE İSTİKRARLI GETİRİ