(GCS) GARANTİ EMEKLİLİK OKS STANDART EYF

Garanti Emeklilik OKS Standart EYF 12 Haziran 2022 tarihi itibariyle sistemdeki bütün fonlar arasında 811 milyon liralık portföy büyüklüğü ile seksen sekizinci sırada yer alıyor. Portföy büyüklüğü açısından OKS fonlarının beşinci en büyük fonuna 403,530 kişi yatırım yaparken yıllık bazda yüzde 55 getiri sağlamış.

*Portföy Yapısı: Fon portföyünün yüzde 51’i devlet tahvillerinden, yüzde 18’i hisse senetlerinden, yüzde 14’ü girişim sermayesi yatırım fonlarından, yüzde 6’sı yatırım fonu katılma paylarından oluşuyor. Portföyde devlet tahvillerinin ağırlığının fazla oluşu bir taraftan düzenli getiri sağlarken, bu varlıklar faizlerin yükselişinden olumsuz etkileniyor. Borsa yatırımları ise hisse senedi piyasasındaki düşüşlerde risk oluşturuyor.     

* Alım-Satım: BIST Borçlanma Araçları Piyasası’nın açık olduğu günlerde saat 13,30’a kadar verilen pay alım talimatları, talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden, talimatın verilmesini takip eden ilk iş günü gerçekleştirilir. Satımda ise BIST Borçlanma Araçları Piyasası’nın açık olduğu günlerde saat 13,30’a kadar verilen pay satım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatları üzerinden, talimatın verilmesini takip eden birinci iş gününde yerine getirilir.

* Fonun eşik değeri: BIST-KYD 1 Aylık Mevduat (TL) Endeksi + %1,5

* Fon toplam gider kesintisi oranı: Yıllık yüzde 1,09     

* Portföy Yöneticisi: Garanti Portföy

* Risk Değeri:4   

*BEFAS: İşlem Görüyor.

* Portföy Değerleme: Portföydeki devlet tahvillerinden Borsa İstanbul’da işlem görenler ağırlıklı ortalama fiyatından, işlem görmeyenler en son işlem gördüğü iç verim oranının son güne ilerletilmesiyle bulunacak değer üzerinden hesaplanır. Hisse senetlerinin değerlendirilmesinde son gün kapanış fiyatları kullanılıyor. Girişim Sermayesi ve gayrımenkul yatırım fonları değerleme gününde geçerli olan pay fiyatlarından portföye dahil ediliyor.

Güncel veriler için https://www.besanaliz.com/FonProfilleri/FonGrafik/GCS

(AFP) ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK OKS KATILIM STANDART EYF

(AAJ) AGESA HAYAT VE EMEKLİLİK OKS STANDART EYF