(HEA) AXA HAYAT EMEKLİLİK ALTIN KATILIM EYF

Axa Hayat Emeklilik Altın Katılım Fonu 7 Ocak 2023 tarihi itibariyle 611 milyon liralık portföy büyüklüğü ile bireysel emeklilik sisteminde 123. Sırada yer alıyor. Portföy büyüklüğü açısından Axa Hayat’ın en büyük fonu. 21,178 katılımcının tercihi ile altın ve altına bağlı varlıklara yatırım yapmak üzere kurulan fon yıllık bazda yüzde 47 getiri sağlamış.

*Portföy Yapısı: Fon portföyünün %50’si kamu tarafından altın cinsinden ihraç edilen kira sertifikalarından, yüzde %26’sı Türk Lirası cinsinden kamu kira sertifikalarından, yüzde 14’ü kıymetli madenlerden (altın) oluşuyor.

*Alım-Satım: Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasasının açık olduğu günlerde saat 12’ye kadar verilen alım emirleri talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden, talimatın verilmesini takip eden ilk işlem gününde gerçekleştirilir. Satımda ise Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasasının açık olduğu günlerde saat 12’ye kadar verilen talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden, talimatın verilmesini takip eden ilk iş gününde yerine getirilir. Saat 12’den sonra verilen emirler ise ertesi işgününe kalmış ve talimatın verilmesini takip eden ikinci işgününde alındığı varsayılır.

*Karşılaştırma ölçütü: %90 BIST-KYD Altın Fiyat Ağırlıklı Ortalama Endeksi + %5 BIST-KYD Kamu Kira Sertifikaları Endeksi + %5 BIST-KYD 1 Aylık Kar Payı TL Endeksi

*Fon Toplam Gider Kesintisi Oranı: %1,09

*Portföy Yöneticisi: İş Portföy

*Risk Değeri:7

*BEFAS: İşlem görüyor

*Portföy Değerleme: Borsa dışından portföye dahil edilen kira sertifikalarının değerlemesinde, Bloomberg veri dağıtım ekranlarından TSI 16.30 – 17.00 arasında alınan alış ve satış fiyat kotasyonlarının ortalamasına (temiz fiyat), fon fiyatı hesaplanacak gün itibarı ile birikmiş anüite değerinin eklenmesi ile elde edilen kirli fiyat kullanılır. Bu hesaplama, tam iş günü olmayan günlerde söz konusu kıymetin işlem gördüğü son işlem gününe ait kapanış fiyatı (temiz fiyat) kullanılarak yapılır. Kotasyon bulunmaması durumunda ise değerlemede kullanılacak kirli fiyat, bir önceki günün kirli fiyatının ertesi iş gününe iç verimle ilerletilmesiyle elde edilir.

Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasasında işlem gören kira sertifikalarının değerlemesinde son gün ağırlıklı ortalama fiyat kullanılıyor. Külçe altının değerlemesi ise Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasasında gerçekleşen USD/ONS işlemlerinin ağırlıklı ortalama fiyatından gerçekleştirilir.

Güncel veriler için https://www.besanaliz.com/FonProfilleri/FonGrafik/HEA

(EIE) FİBA EMEK. VE HAY. ATAK DEĞİŞKEN EYF

(KES) KATILIM EM. AGRESİF KATILIM DEĞİŞKEN (DÖVİZ) EYF