(KES) KATILIM EM. AGRESİF KATILIM DEĞİŞKEN (DÖVİZ) EYF

Katılım Emeklilik Agresif Katılım (Döviz) Değişken EYF 7 Ocak 2023 tarihi itibariyle bireysel emeklilik sistemindeki bütün fonlar arasında portföy büyüklüğü açısından 122. sırada yer alıyor. 627 milyon liralık portföy büyüklüğüne sahip olan fona 105,247 kişi yatırım yapmış. Fonun yıllık getirisi yüzde 40 seviyesinde.

*Portföy Yapısı: Mevcut durumda fon portföyünün, yüzde 89’u döviz cinsinden kamu kira sertifikalarından, yüzde 7’si özel sektör yurtdışı kira sertifikalarından oluşuyor. Portföydeki döviz cinsinden varlıkların ağırlığı portföyün getirisinin dövizdeki dalgalanmalardan etkilenmesine neden oluyor.

* Alım-Satım: Fon paylarının alımında BİST Borçlanma Araçları Piyasasının açık olduğu günlerde saat 11’e kadar verilen pay alım talimatları, talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden, talimatın verilmesini takip eden ilk iş günü yerine getirilir. Fon paylarının satışında ise BİST Borçlanma Araçları Piyasasının açık olduğu günlerde saat 11’e kadar verilen pay satım talimatları, talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden, talimatın verilmesini takip eden ikinci iş gününde yerine getirilir.  

* Fonun eşik değeri: %100 BIST KYD Kamu Eurobond USD(TL) Endeksi

* Fon toplam gider kesintisi oranı: Yıllık yüzde 2,28

* Portföy Yöneticisi: Albaraka Portföy      

* Risk Değeri: 6

*BEFAS: İşlem Görüyor.

* Portföy Değerleme: Portföydeki kamu kira sertifikalarının Borsa İstanbul borçlanma araçları piyasası günlük bülteninde geçen ağırlıklı ortalama günlük fiyatı içverim oranı ile ilerletilmesiyle değerleme fiyatına ulaşılır. İlgili piyasada işlem görmemesi üzerinde bir önceki günün değerleme fiyatına içverim ilerletilmesiyle değerleme fiyatı elde edilir.

Yabancı kira sertifikalarına ilişkin olarak Bloomberg veri dağıtım ekranlarından TSİ 15.30- 16.30 arasında alınan alış ve satış fiyat kotasyonlarının ortalamasına (temiz fiyat) fon fiyatı hesaplanacak gün itibariyle birikmiş olan kira getirisinin eklenmesi ile hesaplanmış kirli fiyat kullanılır. Bu hesaplama tam işgünü olmayan günlerde TSİ 12.00-12.30 arasında alınan alış ve satış fiyat kotasyonlarının ortalaması (temiz fiyat) kullanılır. Alış yada satış kotasyonu bulunmaması durumunda ise değerlemede kullanılacak kirli fiyat, bir önceki günün kirli fiyatının ertesi güne kira iç verim oranı ile ilerletilmesiyle elde edilir.

Güncel veriler için https://www.besanaliz.com/FonProfilleri/FonGrafik/KES

(HEA) AXA HAYAT EMEKLİLİK ALTIN KATILIM EYF

(AUG) ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK İKİNCİ KAMU DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EYF.