(KJM) KATILIM EMEK. VE HAY.KIYMETLİ MADENLER KATILIM EYF

Katılım Em. ve Hayat Kıymetli Madenler Katılım EYF 19 Ocak 2023 tarihi itibariyle sistemdeki bütün fonlar arasında 528 milyon portföy büyüklüğü ile 142. sırada yer alıyor. 54,547 kişinin yatırım yaptığı fon yıllık bazda yüzde 62 getiri sağlamış. Sistemdeki 17 adet kıymetli maden fonu arasından getiri açısından yıllıkta 17. sırada yer alıyor. Sistemde gümüşe de yatırım yapan tek fon durumunda.

*Portföy Yapısı: Fonun portföyünün yüzde 79’u kıymetli madenlerden, %16’sı kıymetli maden cinsinden borsa yatırım fonlarından oluşuyor. Fon katılımcılara faizsiz getiri sağlıyor. Portföyündeki kıymetli madenler ve bunlara endeksli varlıklar nedeniyle altının ve gümüşün uluslararası piyasalardaki         fiyatı ve dolar/TL paritesinin riskini taşıyor.

* Alım-Satım: BIST Borçlanma Araçları Piyasası’nın açık olduğu günlerde saat 11’e kadar verilen pay alım talimatları, talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden, talimatın verilmesini takip eden ilk iş günü (T+1) gerçekleştirilir. Satımda ise BIST Borçlanma Araçları Piyasası’nın açık olduğu günlerde saat 11’e kadar verilen pay satım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatları üzerinden yerine getirilerek, bedeli talimatın verilmesini takip eden birinci iş gününde (T+1) ödenir.

* Fonun karşılaştırma ölçütü: BIST-KYD Altın Fiyat Ağırlıklı Ortalama Endeksi %45 + Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası Gümüş Ağırlıklı Ortalama Fiyatı %45 + BIST-KYD 1 Aylık Kar Payı TL Endeksi %5+ BIST-KYD Özel Sektör Kira Sertifikaları Endeksi %5

* Fon toplam gider kesintisi oranı: Yıllık yüzde 1,09

* Portföy Yöneticisi: KT Portföy

* Risk Değeri: 6

* Portföy Değerleme: Yerli kıymetli madenler borsa yatırım fonlarının değerlemesinde Matriks, Reuters, Bloomberg gibi veri dağıtım kanallarından hisse senedi piyasası kapanış seansından elde olunacak kapanış fiyatı esas alınıyor. Kapanış seansında işlem geçmemesi halinde kapanış seansı öncesi ağırlıklı ortalama işlem fiyatından hesaplama yapılıyor. Değerleme gününde ilgili borsada işlem geçmemesi halinde son işlem tarihindeki kapanış fiyatı kullanılır. Portföydeki altın ve gümüşün değerlemesinde,  Borsa İstanbul Kıymetli Madenler piyasasında o gün işlem var ise standart nitelikteki işlemlerin ağırlıklı ortalama fiyatı kullanılır. Eğer işlem yok ise ilan edilen TRY/KG referans fiyatlar kullanılır.

Güncel veriler için https://www.besanaliz.com/FonProfilleri/FonGrafik/KJM

(GFH) AGESA HAYAT EM. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HİSSE SENEDİ EYF

(AGH) BEREKET EMEKLİLİK KATILIM HİSSE SENEDİ EYF.