(CHG) CİGNA SAĞLIK VE EM. OKS AGRESİF DEĞİŞKEN EYF

(CHG) CİGNA SAĞLIK VE EM. OKS AGRESİF DEĞİŞKEN EYF

Cigna Sağlık ve Em. OKS Agresif Değişken Fonu 12 Mayıs 2022 itibariyle bireysel emeklilik sistemindeki bütün fonlar arasında portföy büyüklüğü açısından 322.sırada yer alıyor. 7,6 milyon liralık portföy büyüklüğüne sahip olan fona 87 kişi yatırım yapmış. Cigna Sağlık ve Hayat’ın en büyük fonu. Sistemdeki 25 adet faizli/faizsiz agresif değişken fon arasından  portföy büyüklüğü açısından on üçüncü sırada iken, yüzde 111’lik getirisi ile sistemdeki bütün fonlar arasında ilk sırada yer alıyor.

*Portföy Yapısı: Mevcut durumda fon portföyünün, yüzde 91’i hisse senetlerinden oluşuyor. Fonun portföyündeki hisse senetlerinin ağırlığı, getirisinin hissse senetleri piyasasındaki dalgalanmalardan etkilenmesine neden oluyor.

*Alım-Satım: Fon paylarının alımında BİST Borçlanma Araçları Piyasasının açık olduğu günlerde saat 11’e kadar verilen pay alım talimatları, talimatın verildiği gün geçerli olan pay fiyatı üzerinden, talimatın verilmesini takip eden ilk işgünü yerine getirilir. Fon paylarının satışında ise BİST Borçlanma Araçları Piyasasının açık olduğu günlerde saat 11’e kadar verilen pay satım talimatları, talimatın verildiği gün geçerli olan pay fiyatı üzerinden, talimatın verilmesini takip eden ikinci işgününde yerine getirilir. Saat 11’den sonra verilen alım-satım talimatları bir sonraki gün verilmiş varsayılır.

*Fonun karşılaştırma ölçütü: BIST -KYD 1 Aylık Mevduat Endeksi (TL) + %3’tür.

*Fon toplam gider kesintisi oranı: Yıllık yüzde 1,09

*Portföy Yöneticisi: QNB Finans Portföy

*Risk Değeri: 6

*BEFAS: İşlem Görüyor.

*Portföy Değerleme: Borsa İstanbul Pay Piyasası’nda işlem gören hisse senetleri kapanış fiyatından değerleniyor. Son gün işlem göremeyenler en son işlem gördüğü fiyattan değerlemeye tabi tutuluyor.

Güncel veriler için: https://www.besanaliz.com/FonProfilleri/FonGrafik/CHG

(AFH) ANADOLU HAYAT VE EMEKLİLİK OKS STANDART EYF

(VGK) TÜRKİYE HAYAT OKS KATILIM STANDART EYF

(VGK) TÜRKİYE HAYAT OKS KATILIM STANDART EYF