(VKE) TÜRKİYE HAYAT EM. BAŞLANGIÇ KATILIM EYF

Türkiye Hayat Emeklilik Başlangıç Katılım EYF 7 Ocak 2023 tarihi itibariyle sistemdeki bütün fonlar arasında 642 milyon portföy büyüklüğü ile 121.sırada yer alıyor. 572,239 kişi fona yatırım yaparken, yıllık bazda yüzde 21 getiri sağlamış. Sistemin en büyük başlangıç fon olup, katılımcı sayısı açısından Gönüllü BES ve OKS fonları arasında on üçüncü sırada yer alıyor.  

*Portföy Yapısı: Fon portföyünün yüzde 78’i katılım hesaplarından, yüzde 22’si özel sektör kira sertifikalarından oluşuyor. Fonun portföyündeki varlıklar düşük riskli ve düşük getiri vadediyor.

* Alım-Satım: BIST Borçlanma Araçları Piyasası’nın açık olduğu günlerde saat 11’e kadar verilen pay alım talimatları, talimatın verildiği gün geçerli olan pay fiyatı üzerinden, aynı gün gerçekleştiriliyor. Satımda ise BIST Borçlanma Araçları Piyasası’nın açık olduğu günlerde saat 11’e kadar verilen pay satım talimatları, talimatın verildiği gün geçerli olan pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilerek, ödemesi talimatın verildiği gün yapılıyor.

* Fonun karşılaştırma ölçütü: , %60 BIST-KYD 1 Aylık Kar Payı TL Endeksi, %40 BIST-KYD Kamu Kira Sertifikaları Endeksi

* Fon toplam gider kesintisi oranı: Yıllık yüzde 0,95

* Portföy Yöneticisi: Ziraat Portföy

* Risk Değeri: 2

*BEFAS: İşlem Görmüyor.

* Portföy Değerleme: Fon portföyündeki katılım hesapları değerleme günü itibariyle, bileşik getiri oranı kullanılarak tahakkuk eden getirinin anaparaya eklenmesi suretiyle fiyatlanıyor. Özel sektör kira sertifikalarından Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasasında işlem görenler değerleme günündeki ağırlıklı ortalama fiyattan, işlem görmeyenler en son işlem gördüğü fiyatın iç verim oranından son güne ilerletilmesiyle değerlendiriliyor.

Güncel veriler için https://www.besanaliz.com/FonProfilleri/FonGrafik/VKE

AJA-ANADOLU HAYAT OKS AGRESİF DEĞİŞKEN EYF

(AYJ) AGESA HAYAT VE EM. OKS KATILIM STANDART EYF